Content feed Comments Feed

În perioada 18-20 mai 2009, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Nicodim” din Craiova, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, în colaborare cu Asociaţiei Studenţilor Facultăţii de Teologie din Craiova, va organiza la Mănăstirea Tismana Simpozionul Naţional Studenţesc cu tema „Exegeza şi ermineutica biblică în operele Sfinţilor Părinţi Capadocieni”.
Manifestarea are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova şi continuă tradiţia întâlnirilor din anii trecuţi, cu menţiunea că anul trecut a fost dedicată Sfintei Scripturi şi Sfintei Liturghii. Anul acesta, evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare şi al Părinţilor Capadocieni, a căror exegeză şi erminie biblică este fundamentală în teologia ortodoxă. Vor avea loc mai multe sesiuni de comunicări ştiinţifice la care vor participa 38 de studenţi de la aproape toate facultăţile de teologie din ţară.
Întâlnirea va începe astăzi, 18 mai a.c., la ora 18:00, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu şi a rectorului Universităţii din Craiova, Prof. univ. dr. Ion Vladimirescu. Lucrările acestui simpozion se vor publica într-un volum omagial, iar cele mai bune comunicări vor fi premiate.Sursa: m-ol.ro

0 Responses to Simpozion naţional studenţesc la Mănăstirea Tismana, 18-20 mai 2009

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare