Content feed Comments Feed

Festival de Film Documentar de Mediu la Iasi

Publicat de Mihai (admin) joi, 26 noiembrie 2009

Pentru cei care sunt interesati de activitati de protectie a mediului, ecologie, impactul poluarii asupra mediului, etc., vine o invitatie la implicare:

Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociaţiile Mai Bine si TERIS va invita in perioada 26-28 noiembrie a.c., la primul Festival de Film Documentar de Mediu din Romania, din cadrul celei de-a treia ediţti a festivalului DOC EST. Evenimentul este organizat in premiera in Iasi si va avea loc in incinta Casei de Cultura a Studenţilor.

Festivalul lanseaza un apel la responsabilizare si constientizare a pretului ridicat pe care il vom avea de platit datorita dezechilibrului om-natura. Filmele incluse in programul DOC EST abordeaza subiecte sensibile si controversate: de la incalzirea globala, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apa si petrol, cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Rosia Montana si mineritul in Romania.

Organizatorii aduc in atentia publicului iesean o parte din cele mai bune documentare de mediu ale momentului precum: "Home" , "The Ahe of Stupid" ," David versus Monsanto", "Copiii uraniului", si invitati specialisti pe probleme de mediu si regizori din Romania, Germania, Elvetia si Bangladesh.

Cu ocazia desfasurarii festivalului, voluntarii Mai Bine si TERIS vor oferi iesenilor informaţti despre colectarea selectivăaa deseurilor si, de asemenea, vor colecta deseurile de hartie si baterii uzate pe care cei prezenti le pot aduce spre a fi reciclate. Cele mai mari cantitati de deseuri vor fi recompensate cu premii constand in tricouri si sacose ecologice.

Pentru informatii suplimentare privind programul exact, filmele difuzate si invitatii va rugam accesati site-ul www.docest.ro .

0 Responses to Festival de Film Documentar de Mediu la Iasi

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare