Content feed Comments Feed

Tabere la Durău, organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Publicat de Mihai (admin) miercuri, 17 martie 2010

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) va organiza în acest an 12 tabere pentru copii şi tineri în staţiunea Durău. Prin intermediul Proiectului "Floare de Colţ", 720 de beneficiari vor putea să participe, începând din acest an, la taberele organizate de MMB
Biserica se poate implica foarte mult în ceea ce înseamnă activitate de petrecere a timpului liber cu tinerii şi copiii, mai ales că sunt foarte multe modalităţi prin care se poate face acest lucru. Prelungirea rugăciunii din biserică a devenit un lucru necesar şi util în împrejurările concrete ale vieţii. Sunt mulţi preoţi care organizează ateliere de creaţie pe lângă biserică, seri culturale, vizionări de filme, pelerinaje, excursii tematice, concursuri. Activităţile au menirea de a fortifica sufletele tinerilor şi de a le da adevăratul echilibru al valorilor.

Începând din acest an, tinerii şi copiii din toată ţara vor putea participa la taberele din staţiunea Durău organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB). "Preoţii care nu au accentuat încă latura catehetică a misiunii au la îndemână acum Tabăra pentru copii şi tineret "Floare de colţ" Durău, care va desfăşura activităţi extra-curriculare de mare ajutor pentru preoţi", a declarat pr. Sebastian Teacu, inspector eparhial în cadrul Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor.

6 nopţi şi 7 zile, între 19 iunie-10 septembrie

Proiectul "Floare de colţ" - Durău se desfăşoară în perioada verii, pentru copii şi tinerii. S-a pornit de la premisa că participarea la o tabără este o experienţă pe care trebuie să o trăiască orice copil. Descoperind natura şi valorile adevărate, aflându-se într-un mediu de siguranţă şi însoţiţi fiind de persoane instruite, copiii se vor descoperi pe ei înşişi. Ei vor reuşi să facă, pe parcursul taberei, lucruri pe care de obicei nu reuşesc să le împlinească acasă. "Dorim să ne adresăm părinţilor, ca să-şi ajute copiii să nu uite cine sunt. Prin acest proiect copiii vor descoperi jocul, muntele, sportul, rugăciunea, vor avea posibilitatea să-şi facă prieteni şi să afle cât de mult pot face într-o atmosferă în care primează dragostea şi respectul pentru celălalt", a declarat Doru Mihai Barna, coordonatorul proiectului. Taberele vor fi organizate în 12 serii săptămânale şi se vor desfăşura pe parcursul a şase nopţi şi şapte zile, începând cu 19 iunie până pe 10 septembrie. Fiecare serie are un număr de 65 de participanţi. Din cele 12 serii, 10 sunt pentru copii cu vârste între 9 şi 14 ani, iar două dintre acestea, respectiv seriile dintre 3 şi 9 iulie şi 24 şi 30 iulie, sunt pentru liceeni. Beneficiarii taberei vor fi cazaţi câte doi în cameră, la Hotelul "Pelerinul" din Staţiunea Durău, iar masa va fi asigurată la Centrul cultural-pastoral "Sf. Daniil Sihastrul". Între activităţile taberei, copiii pot participa la rugăciunile de dimineaţă şi de seară, timp de 10 minute, dar şi la slujba Sfintei Liturghii. Mai multe informaţii se pot afla de pe site-ul dedicat acestui proiect, al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: www.tabere.mmb.ro. "Printre activităţile taberei, ne-am gândit şi la o excursie de o zi pe traseul Durău, o plimbare cu vaporaşul pe Lacul Bicaz-Mănăstirea Neamţ-Mănăstirea Sihăstria-Cetatea Neamţului-Casa memorială "Ion Creangă"", a mai adăugat Doru Mihai Barna. Biroul de tabere este situat în str. Agata Bărsescu nr. 9, lângă Primăria Iaşi, la Casa de oaspeţi "Sf. Nicolae". Celelalte activităţi ale taberei vor consta în drumeţii la Cascada Duruitoarea, participarea la şedinţe de atelier (muzică, dans, teatru, literatură, lucru manual, pictură sau fotografie).

0 Responses to Tabere la Durău, organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare