Content feed Comments Feed

Un copil aflat in moarte clinica “si-a intalnit strabunica in Rai”

Publicat de Mihai (admin) marți, 13 aprilie 2010


Un baietel in varsta de trei ani, din Germania, readus la viata dupa trei ore de stop cardiac, a marturisit ca si-a intalnit strabunica in Rai. Paul le-a spus parintilor sai ca si-a vazut ruda decedata, iar aceasta l-a trimis inapoi pe Pamant.

In timp ce se juca prin preajma unui lac aflat in aproierea casei bunicilor sai din orasul german Lychen, Paul a cazut in apele acestuia. A fost gasit, mai tarziu, fara suflare, de catre bunicul sau, care l-a tras pe mal si a incercat sa il resusciteze, fara succes, prin respiratie gura la gura si masaj cardiac.

Un elicopter l-a transportat ulterior pe Paul la spitalul Helios din Buch, acolo unde doctorii au incercat, de asemenea in zadar, sa il readuca la viata. Dupa trei ore si optsprezece minute de moarte clinica, medicii erau pe cale sa renunte, atunci cand un miracol s-a intamplat. Sfidand orice legi medicale, inima baiatului a reinceput, deodata, sa bata.

Se pare ca apa din lac era foarte rece, iar temperatura interna a lui Paul a scazut pana la 28 grade, fata de nivelul normal de 37 de grade. Daca temperatura sa ar fi fost mai ridicata, echipa ar fi incetat incercarile de resuscitare dupa numai 40 de minute, deoarece creierul baiatului ar fi fost, cu certitudine, mort. Insa temperatura scazuta a incetinit functiile metabolice ale organismului, facand posibila supravietuirea cu o cantitate redusa de oxigen.

"Practic aceasta meserie de 30 de ani si nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Se pare ca trupul uman este un organism foarte staruitor si nu trebuie niciodata renuntat la a-l resuscita. Baiatul este vesel si sanatos si le-a spus parintilor sai: Am fost cu bunica Emmi in Rai. Mi-a zis ca trebuie sa ma intorc cat mai repede", a declarat profesorul pediatru Lothar Schweigerer, de la spitalul Helios din Buch.

Sursa: Yahoo News

0 Responses to Un copil aflat in moarte clinica “si-a intalnit strabunica in Rai”

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare