Content feed Comments Feed

Roşiile cu Cruce - interzise de salafiţii din Egipt

Publicat de Mihai (admin) vineri, 22 iunie 2012

pr. Ioan Valentin Istrati

Un nou episod de fanatism religios se consumă acum în Egipt, unde o sectă radicală islamistă a decretat că roşile sunt creştine şi trebuie interzise.

Un grup islamist salafit din Egipt a retras un articol de pe Facebook, în care avertiza pe musulmani să evite roşiile, pentru cu sunt creştine, relatează Christianpost.

O tomată tăiată în două, descoperă o Cruce perfectă, cu braţe înscrise, ceea ce i-a făcut pe aceşti oameni să considere roşiile ofensive la credinţa lor în Allah, relatează site-ul Now Lebanon.

Articolul, postat pe Facebook, afirmă: „Consumul tomatelor este interzis pentru că sunt creştine. Ele laudă Crucea în loc să-l laude pe Allah şi spune că Allah este Trei (referinţă la Sfânta Treime)”.

Articolul continuă pe un ton şi mai năucitor: „Dumnezeu să ne ajute. Vă implor să răspândiţi această fotografie, pentru că există o soră musulmană în Palestina care a avut o viziune, în care profetul lui Allah (Mohammed) plângea, avertizând naţiunea împotriva mâncării tomatelor. Dacă nu răspândiţi acest mesaj, înseamnă că diavolul v-a oprit”.

Alţi experţi islamici nu interzic consumul tomatelor însă interzic strict tăierea roşiilor transversal, pentru a descoperi crucea din ele. Unul dintre comentatorii de pe site a postat următorul text: „Atenţie, Salata te poate face necredincios!”.

Există 5-6 milioane de salafiţi în Egipt. Ei sunt mult mai tradiţionalişti decât celelalte secte musulmane. Ei sunt şi cei responsabili de uciderile şi incendierile care au însângerat comunitatea creştină coptă din Egipt anul trecut.

Sursa: Doxologia.ro

0 Responses to Roşiile cu Cruce - interzise de salafiţii din Egipt

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare