Content feed Comments Feed

Părintele arhimandrit Justin Pârvu, fostul stareţ al Mănăstirii nemţene Petru Vodă, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Slujba înmormântării a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, alături de care s-a aflat şi Preasfinţitul Părinte Longhin, Episcop  de Bănceni, Ucraina. Cu acest prilej s-a dat citire mesajului de condoleanţe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat: „Părintele Justin Pârvu, ziditor de suflete şi ctitor de mănăstiri”.

Sicriul cu trupul părintelui Justin Pârvu a fost purtat în procesiune în jurul bisericii mari a Mănăstirii Petru Vodă, fiind înhumat în apropierea lăcaşului de cult. La slujbă au participat sute de preoţi şi mii de credincioşi din ţară şi de peste hotare, informează TRINITAS TV.

Cunoscutul duhovnic s-a născut în satul Petru Vodă pe 10 februarie 1919. S-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936 şi a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial. Între anii 1948-1964 a fost întemniţat politic la Văcăreşti, Jilava, Aiud şi Suceava. A revenit apoi în viaţa monahală, slujind ca ieromonah la Mănăstirile Secu şi Bistriţa. În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii de călugări Petru Vodă, iar din 1999 a început construirea Mănăstirii de monahii Paltinu, unde a organizat şi o casă pentru copiii săraci.

Sursa: doxologia.roVideo:Știri despre înmormântarea părintelui Justin Pârvu:


Despre INMORMANTAREA PARINTELUI IUSTIN la ProTV de medialert


Stire TVR despre INMORMANTAREA parintelui... de medialert


0 Responses to Părintele Justin Pârvu a fost înmormântat la mănăstirea Petru Vodă (foto+video)

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare