Content feed Comments Feed


Preafericitul Părinte Daniel împlineşte astăzi, 12 septembrie, doi ani de zile de la alegerea în scaunul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Cu acest prilej, la Mănăstirea Miclăuşeni a fost săvârşită o slujbă de Te Deum, la care au participat un impresionant sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a evocat momentul alegerii celui de al şaselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat şi activitatea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în decursul celor doi ani de activitate. Activitatea Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a luat amploare, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul credincioşilor din diasporă, a mai menţionat Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan. În finalul cuvântului de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a transmis Preafericirii Sale un mesaj de felicitare şi binecuvântare.

La acest moment aniversar, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile de care s-a învrednicit. De asemenea, Preafericirea Sa a vorbit şi despre rolul vizitei canonice în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, derulată în cursul acestei săptămâni.

1 Response to Te Deum prilejuit de împlinirea a doi ani de la alegerea Preafericitul Părinte Daniel în scaunul de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

  1. Anonim Says:
  2. Foarte frumoasa primirea la Roman a Preafericitului Parinte la Roman. Pacat ca enoriasii adunati in curtea episcopiei actuala arhiepiscopiei nu s-au putut bucura de aceasta vizita deoarece Preafericitul Parinte a fost foarte grabit sa intre in biserica unde s-a desfasurat intreagul program. Program prevazut a se desfasura pe scena amenajata in curte.

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare