Content feed Comments Feed

Pelerinajul "Calea Sfintilor" - Iasi

Publicat de Mihai (admin) luni, 12 octombrie 2009

Peste 10.000 de credincioşi au participat duminică noaptea la Iaşi la o impresionantă procesiune religioasă. Moaştele Cuvioasei Parascheva şi o parte din moaştele Sfântului Vasile cel Mare au fost purtate pe străzile oraşului.

Pelerinajul a fost deschis de 150 de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan – Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La final moaştele au fost depuse din nou în faţa catedralei, unde credincioşii au format cozi uriaşe.

Oamenii au primit pachete cu hrană rece. În aceste zile, voluntarii vor împărţi pelerinilor 25.000 de pahare cu ceai şi 20.000 de sandvişuri.

Au lesinat pe capete incercand sa atinga moastele Sfintei Parascheva!

Nu s-au batut, ci pur si simplu au cazut din picioare de foame si epuizare. Veniti de la sute de kilometri departare, cei mai slabiti dintre pelerini n-au mai atins racla, ci targa celor de la Salvare.

Voluntarii de la Crucea Rosie s-au plimbat toata ziua printre zecile de mii de oameni ca sa vada cine se simte rau si ar avea nevoie de pastile. Au fost uimiti cand unii le-au cerut si cate ceva de mancare, chiar si un covrig.

Mai toate manastirile din jurul Iasiului s-au pregatit sa-i primeasca pe credinciosii veniti la preocesiune. Preotii le asigura pelerinilor cazare si mancare calda gratuit.



1 Response to Pelerinajul "Calea Sfintilor" - Iasi

  1. Anca Says:
  2. ce frumos au batut clopotele.....f f frumos:):):)super!numai sa fii acolo ,crek e extraordinar sentimentul,trairea!:)

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare