Content feed Comments Feed

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi a organizat, marţi, o nouă întâlnire cu tinerii liceeni la Biserica Vovidenia din Iaşi. Tema întrunirii, "Despre încrederea în sine", a fost susţinută de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Tinerii care fac parte din ATOR au participat, în urmă cu două zile, la Paraclisul Maicii Domnului de la Biserica "Intrarea Maicii Domnului în Biserică" - Vovidenia din Iaşi. Pr. paroh Daniel Isai a oficiat slujba Paraclisului, iar corul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români din Iaşi a oferit răspunsurile la strană. După slujbă, s-a rulat un scurt film de prezentare a activităţilor pe care le-a realizat ATOR Iaşi de când s-a reînfiinţat. Apoi, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a susţinut conferinţa "Despre încrederea în sine". Pornind de la fraza primei stihiri a Cântării a 6-a a Paraclisului Maicii Domnului, Părintele Mitropolit a vorbit despre încrederea pe care trebuie să o avem în primul rând în Dumnezeu. "În cărţile bisericeşti nu se vorbeşte despre încrederea în sine. Prima stihiră de la Cântarea a 6-a a Paraclisului Maicii Domnului spune: "Ajutorului omenesc nu ne încredinţa pe noi, Preasfântă Stăpână". Oamenii îşi doresc să aibă încredere în ei înşişi. Astfel, ei se bizuie pe forţele şi capacităţile lor. Biserica ne spune să nu ne încredem ajutorului omenesc. Acest lucru reprezintă o atenţionare pentru că trebuie să ne raportăm la Dumnezeu", a spus IPS Teofan, care şi-a continuat alocuţiunea prin a explica folosul prezenţei Mântuitorului Iisus Hristos în viaţa şi în inima oamenilor.

Credinţa în Dumnezeu şi încrederea în sine

"Omul are încredere în sine, în capacităţile sale, iar Biserica îi spune să nu se încreadă în cele pe care le-a acumulat de-a lungul timpului. Dacă o persoană se va încrede în mijlocirea Maicii Domnului şi în ajutorul lui Dumnezeu, toate calităţile ei primesc consistenţă. Noi credem în Hristos Dumnezeu adevărat şi Om adevărat. De aceea, viaţa noastră trebuie să aibă o latură dumnezeiască şi una omenească. De-a lungul vieţii, oamenii îşi dau seama că forţele în care se încred nu sunt atât de puternice. De accea, trebuie să-L lăsăm pe Hristos să intre în viaţa noastră. Ajungem de foarte multe ori în viaţă să ne dăm seama că nu ne mai ajută nimic din ceea ce credeam că este putere în noi. Cu cât Hristos este mai prezent în viaţa noastră, cu atât noi dobândim încrederea de sine. Dar nu prindem această încredere ca şi cum am fi izvorul acestei forţe, pentru că datorăm totul lui Dumnezeu. Trebuie să ne încredinţăm ajutorului lui Dumnezeu pentru a primi încredere în forţele noastre. Orice pasăre are două aripi. Dacă una dintre ele este rănită, încearcă să zboare, dar nu reuşeşte. Aşa şi omul trebuie să aibă încredere în Dumnezeu şi apoi şi în sine", a mai adăugat IPS Teofan. După conferinţă, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a răspuns tinerilor care au adresat mai multe întrebări cu referire la încrederea în sine şi în aproapele.

0 Responses to „Cu cât Hristos este mai prezent în viaţa noastră, cu atât noi dobândim încrederea de sine“

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare