Content feed Comments Feed

Povestioare cu tâlc: “Mai intoarce-te si mai petreci cu mine!”

Publicat de Mihai (admin) vineri, 21 ianuarie 2011

Odata a venit un om la Schit, avand suparare de duh necurat. Petrecand el multa vreme la Schit, n-a simtit nici un folos sau usurare. Iar unui parinte oarecare facandu-i-se mila, a facut rugaciune catre Dumnezeu pentru dansul si l-a insemnat pe fata cu semnul Cinstitei Cruci.

Iar dracul fiind strarmtorat si necajit de acel parinte, i-a grait, zicand: ma gonesti pe mine din acest om, dar sa stii ca daca ma gonesti, la tine voi veni. Zis-a lui acest parinte: vino la mine, ca eu cu bucurie te voi primi.

Si asa iesind necuratul duh din acel om, a mers si s-a lipit de parintele. Si indata a inceput a-l ingreuia, si a-l necaji si asa, doisprezece ani l-a necajit cu fel de fel de ispite. Iar batranul rabda si se ruga lui Dumnezeu cu priveghere si cu mult post, muncind duhul care petrecea cu dansul. Mancarea lui era in toate zilele numai cate doisprezece samburi de finici.

Dupa doisprezece ani nemaiputand necuratul duh sa-l sufere pe calugar, l-a parasit si a fugit de la dansul. Iar batranul vazand dracul ca a fugit, i-a zis: pentru ce ma parasesti si fugi de la mine? Mai intoarce-te si mai petreci cu mine! Zis-a lui dracul: Dumnezeu sa te pedepseasca calugare, ca numai Acela va putea sa te biruiasca! Si acestea zicand, s-a dus cu rusine.

Pateric

0 Responses to Povestioare cu tâlc: “Mai intoarce-te si mai petreci cu mine!”

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare