Content feed Comments Feed

Cum se face dragoste

Publicat de Mihai (admin) joi, 24 februarie 2011

Astăzi dimineaţă când m-am uitat pe blog am văzut că cineva ajunsese pe pagina noastră căutând următoarele cuvinte: "cum se face dragoste".

M-am amuzat şi mi-am adus aminte cum cineva a ajuns pe pagina Părintelui Dorin şi a căutat "mihaela rădulescu goală". Acum sincer nu cred că e de râs, pentru că eu sunt sigur că cel care a căutat "cum se face dragoste" sigur este un copil, nici măcar un adolescent, pentru că adolescenţii (cei peste 15 ani) au acces la foarte multe lucruri în ziua de azi şi sigur au văzut imagini care să le fi satisfăcut curiozitatea. E o gândire de copil să cauţi "cum se face dragoste" în loc să cauţi direct imagini şi filme, sau poate cel cu pricina a vrut să caute detalii tehnici şi senzualităţi.

Totuşi vă pot spune câte ceva despre cum se face dragoste.

Părintele nostru duhovnic ne spunea că trebuie să fii pregătit să faci dragoste ca şi cum ai fi pregătit de rugăciune: trebuie să fii treaz (nebăut), liniştit, împăcat cu soţia, bucuros şi fără gânduri rele şi fără să fii îmbuibat de mâncare multă. Căci stările pe care le au soţii în timp ce fac dragoste se transmit prin hormoni posibilului embrion care poate să apară. Părintele Arsenie Boca vorbeşte excepţional într-o carte a sa ("Tinerii, familia şi copiii născuţi în lanţuri") despre influenţa negativă puternică a alcoolului asupra sămânţei bărbatului şi mai apoi asupra copilului care apare în burta soţiei.
Vă pot spune că plăcerea relaţiei intime dintre un bărbat şi o femeie este dată mereu de Dumnezeu, deci nu este ceva aşa de la sine înţeles, nu este o plăcere care trebuie să existe dacă urmezi nişte paşi, ci o primeşti de la Dumnezeu. Tocmai de aceea nu stă în puterea soţilor de a se bucura şi a de simţi plăcere unul cu altul în timpul relaţiilor intime, ci şi bucuria şi plăcerea sunt de la Dumnezeu. Dar de fiecare dată când ai relaţii intime e altfel, câteodată mai frumos, câteodată mai puţin frumos. Chiar dacă soţii au reţinut câţiva paşi de a se bucura împreună în sânul relaţiilor intime, totuşi repetându-i vor vedea că nu obţin aceleaşi rezultate.

Aşa se face că a avea relaţii intime duminca, în zilele de sărbătoare sau în timpul postului, este de multe ori un eşec şi o pierdere de vreme şi se termină mereu cu mustrări de conştiinţă, cu sentimente de vinovăţie şi cu părere de rău.

Plăcerea şi bucuria relaţiei intime este dată de Dumnezeu soţilor pentru a-i apropia mai mult unul de altul. Astfel că soţul va asocia bucuria de a face dragoste şi cu persoana soţiei şi pentru asta o va iubi mai mult, la fel şi soţia. Dar veţi spune că e un egoism să-ţi iubeşti soţul sau soţia pentru că-ţi oferă plăcere. Da, este un egoism dar tocmai aici e marea taină a căsătoriei.

Deşi unul din soţi căută la celălalt plăcere totuşi are mereu în conştiinţă că din plăcerea aceasta comună poate apărea o fiinţă dragă, un copil extraordinar. Şi astfel presupusul act de egoism este trasformat de Dumnezeu într-un mare act de responsabilitate din partea soţilor, acela de a da naştere şi de a creşte un copil.

Astfel soţii care se feresc de responsabilitatea de a putea avea copiii (protejându-se) se arată ca fiind egoişti unul cu altul dar şi faţă de Dumnezeu, căci Dumnezeu a lăsat plăcerea de a face dragoste tocmai pentru ca soţii să fie atraşi să facă copiii. Aşa fiind, cei egoişti, cei care caută doar plăcerea vor primi roadele acestei plăceri stricăcioase care se trasformă în păcat, şi păcatul este vrednic de pedeapsă.

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că Dumnezeu a lăsat relaţiile intime în primul rând pentru ca fiecare bărbat să-şi aibe femeia lui şi fiecare femeie să-şi aibe bărbatul ei, şi să nu caute în alte parte cu privirea şi cu pofta. Iar în al doilea rând pentru naşterea copiilor.

Vă pot spune din experienţă că bucuria de avea un copil e de mii de ori mai mare decât plăcerea relaţiilor intime. Nu se exclud una pe alta, ci se condiţionează. Dar când omul intervine în această condiţionare lasată în fire de Dumnezeu atunci suportă consecinţele.

Astfel soţii care se protejează o vreme, hotărând ei când să aibă un copil, află întristaţi că bebeluşul "nu vine la comandă", nu vine când hotărăsc ei ci tot când vrea Dumnezeu. Dar dacă soţii n-au vrut să aibe un copil când a vrut Dumnezeu (în timp ce se protejau), acum nici Dumnezeu nu mai vrea să le dea copil când vor ei (când nu se protejează).

Cum se face dragoste ? Eu cred că dragostea se face în familie, între un soţ şi soţia lui, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi cu gândul mereu bucuros că roadele dragostei din intimitatea lor pot fi câţiva copilaşi frumoşi.

Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

Sursa: Ortodoxia Tinerilor

0 Responses to Cum se face dragoste

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare