Content feed Comments Feed

O regiune din Rusia interzice Sfântul Valentin

Publicat de Mihai (admin) vineri, 11 februarie 2011

Guvernul regiunii Belgorod din vestul Rusiei a anunţat, luni, că se opune celebrării în spaţii publice a Sfântului Valentin, "o sărbătoare care contravine culturii ruse".

Nikolai Bezlutski, membru în administraţia regiunii Belgorod, a declarat că e împotriva implantării sărbătorilor catolice în regiunea Belgorod, unde 97% din populaţia locală este ortodoxă. Cu toate acestea este de acord ca cei care vor dori să sărbătorească Sfântul Valentin în intimitate, o vor putea face, căci nicio pedeapsă nu va fi instituită, notează Mediafax.

Printr-un document intitulat "Măsuri pentru asigurarea securităţii spirituale a regiunii Belgorod", autorităţile din această zonă au decis "să nu autorizeze petrecerile de Sfântul Valentin şi de Holloween în stabilimentele culturale, educative şi alte administraţii orăşeneşti şi departamentale din această regiune".

Aceeaşi directivă vorbeşte despre necesitatea organizării "unei prezentări explicative în mass-media din regiune care să prezinte particularităţile acestei sărbători ce contravine culturii ruse". Acest document a fost aprobat în martie 2010 de către guvernul regional şi de arhiepiscopul Bisericii ortodoxe ruse din Belgorod.

0 Responses to O regiune din Rusia interzice Sfântul Valentin

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare