Content feed Comments Feed

Slujbe de pomenire pentru Înaltpreasfinţitul Părinte Bartolomeu Anania

Publicat de Mihai (admin) duminică, 6 februarie 2011


În toate bisericile din parohiile şi mănăstirile Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului s-au oficiat astăzi, 6 februarie, slujbe de pomenire pentru Înaltpreasfinţitul Bartolomeu Anania, informează Radio TRINITAS. De asemenea, preoţii le-au prezentat credincioşilor amănunte despre viaţa şi activitatea fostului mitropolit al Clujului.

„Această acţiune se înscrie într-un program dedicat celor 40 de pomenire a Înaltpreasfinţitului Părinte Bartolomeu, pomenire care se face pentru ca personalitatea Înaltpreasfinţiei sale să fie din nou evocată, iar credincioşii şi noi toţi să fim îndemnaţi din nou să aşezăm o rugăciune către Dumnezeu pentru Înaltpreasfinţia sa”, a spus părintele Ştefan Iloaie, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujba parastasului a fost săvârşită de un sobor de preoţi, în prezenţa profesorilor şi studenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai, precum şi a numeroşi credincioşi.

Rugăciuni de pomenire au fost rostite, apoi, şi la mormântul Înaltpreasfinţitului Bartolomeu, din cripta ierarhilor. La Catedrala Mitropolitană, fostul mitropolit al Clujului va fi pomenit prin slujbe de parastas, timp de 40 de zile.

0 Responses to Slujbe de pomenire pentru Înaltpreasfinţitul Părinte Bartolomeu Anania

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare