Content feed Comments Feed



Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia mâine, 27 august 2011, slujba parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Părintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc. Alături de Preafericirea Sa sunt aşteptaţi să participe ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoţi şi diaconi, credincioşi, ucenici şi cei care l-au cunoscut şi preţuit pe Părintele Arsenie-Duhovnicul de la Malul Mării.

Slujba Parastasului va fi precedată de Slujba Sfintei Liturghii începând cu ora 09:30 la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, Părintele Arhimandrit Cleopa Nistor, administratorul Aşezământului Medical Sfântul Pantelimon din Techirghiol: „La Parastasul care se va oficia mâine sunt aşteptaţi cei care l-au cunoscut, precum şi ierarhi, preoţi care veneau la Părinte în cursul vieţii. Dimineaţă, la ora 08:30 se vor oficia Slujba Acatistului şi Ceasurile, iar la ora 09:30 Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor care vor participa la această Sfântă Liturghie şi vor rămâne până la sfârşitul acesteia. După săvârşirea Sfintei Liturghii, în jurul orelor 11:30-12:00, va începe Parastasul pentru Părintele Arsenie Papacioc”.

Părintele Arsenie Papacioc a trecut la Domnul în data de 19 iulie 2011, la vârstă de 97 de ani, şi a fost înmormântat pe 21 iulie 2011 la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol.

0 Responses to Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Parastasul de 40 de zile al Părintelui Arsenie Papacioc, la Mănăstirea Sfânta Maria - Techirghiol

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare