Content feed Comments Feed

Patriarhia Ecumenică a hotărât o redefinire a strategiilor pentru redeschiderea Seminarului de la Halki. Acest lucru a fost dezvăluit de către Sanctitatea Sa Bartolomeu I ziariştilor turci. 


Conform cotidianelor turceşti, patriarhul va reînnoi cererea sa scrisă de redeschidere a Seminarului de la Halki, adresată Ministrului turc de Instrucţie publică. Dacă nu va fi nicio evoluţie, atunci se va apela la mediere juridică. Prin această cale, se va cere guvernului turc să-şi arate angajamentul său pentru valorile europene.

Patriarhul Bartolomeu s-a arătat îngrijorat de faptul că în ciuda promisiunilor repetate ale guvernului turc, nu se vede nicio evoluţie a situaţiei. „Răbdarea noastră a ajuns la sfârşit” a spus ierarhul, arătând că 40 de ani au trecut de la închiderea forţată şi nejustificată a seminarului. În curând nu vor mai fi preoţi ortodocşi care să aibă diplomă de teologie şi să slujească nevoile patriarhiei. Patriarhul a arătat că mereu şi mereu se ridică noi obstacole absurde în calea redeschiderii legitime a seminarului.

„În prezent, primul ministru Erdogan a menţionat ca o condiţie a redeschiderii seminarului, deschiderea unei moschei în Atena. Eu nu am nicio obiecţie la această construcţie, însă nu am nicio jurisdicţie relativă la acestă problemă” a arătat patriarhul.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.orthodoxie.com

0 Responses to Patriarhia Ecumenică schimbă tactica în privinţa Seminarului de la Halki

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare