Content feed Comments Feed

Primele informații despre Hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași

Publicat de Mihai (admin) miercuri, 3 octombrie 2012


Anul acesta, Mitropolia Moldovei si Bucovinei va aduce din Ucraina si moastele Sfantului Cuvios Teofil, cunoscut si sub numele de "Cel Nebun pentru Hristos"

Potrivit reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, cei care vor veni pentru inchinaciune la moastele Sfintei Parascheva o vor putea face incepand de joi, 11 octombrie. "Anul acesta, Sarbatoarea Sfintei Parascheva, 14 octombrie, cade intro zi de duminica. Din acest motiv sa luat decizia de a scoate catafalcul joi, 11 octombrie, la ora 6.30. Dupa citirea acatistului si scoaterea moastelor in procesiune, racla va fi depusa pe catafalcul din fata Mitropoliei pentru inchinaciune", a spus arhimandritul Dosoftei Scheiul.

Moaste si oaspeti din Ucraina

Conform unei vechi traditii, alaturi de racla cu moastele Sfintei Parascheva, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei vor depune pe catafalc si o caseta cu moastele altui sfant. "Este vorba de Sfantul Cuvios Teofil, ale carui moaste vor ajunge la Iasi vineri, 12 octombrie, cu o masina speciala plecata de la Manastirea Kitaev. Tot vineri asteptam si o delegatie condusa de IPS Antonie, Intaistatatorul Bisericii Ucrainene", a mai spus arhimandritul.

In ceea ce priveste prezenta la Iasi a Patriarhului Daniel, acesta este asteptat in cursul serii de vineri, 12 octombrie.

0 Responses to Primele informații despre Hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare