Content feed Comments Feed


Preotul Constantin Mihoc va fi înmormântat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, slujba urmând să aibă loc în după amiaza zilei de 15 august, la Biserica “Buna Vestire” din Suceava • slujba va fi oficiată de un sobor foarte numeros de preoţi în frunte cu ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, însă nu este exclus ca la înmormântare să vină mai mulţi mitropoliţi

Preotul Constantin Mihoc, care a murit, marţi seară, la Berlin, în urma unui accident de muncă în timpul lucrărilor de construcţie la o biserică, va fi înmormântat în 15 august, la Biserica Buna Vestire din municipiul Suceava, unde paroh este fratele său, Dimitrie Mihoc. Preotul vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Gheorghe Brădăţan, a declarat că în urma discuţiilor avute între reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi cei ai familiei preotului Constantin Mihoc s-a decis ca slujba de înmormântare să fie programată pentru 15 august, ora 16.00, la Biserica Buna Vestire, unde paroh este Dimitrie Mihoc, fratele preotului care a murit în accidentul de muncă de la Berlin. El şi-a exprimat speranţa că până atunci vor fi făcute formalităţile legate de preluarea şi transportul în România a corpului neînsufleţit al preotului.

Pe de altă parte, un alt frate al preotului Constantin Mihoc, este vorba de preotul Viorel Mihoc, ne-a declarat că a fost informat cum că trupul fratelui său va fi adus în ţară din Germania cu un transport special pe calea aerului. Potrivit celor spuse de preotul Viorel Mihoc, sicriul cu osemintele fratelui său va fi adus în noaptea de miercuri spre joi cu avionul până la Bucureşti şi e acolo va fi adus cu o maşină la Suceava. ÎPS Pimen Suceveanul a declarat că şi el ştie de faptul că trupul preotului va fi adus miercuri spre joi, dar a precizat că pentru mai multe detalii cu privire la acest fapt, cât şi cu privire la slujbă pot să ofere preoţii din familia Mihoc. “Prima dată, va fi adus şi la el acasă, unde va sta cel mult câteva câteva ore după care va fi dus la Mănăstrirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Acolo urmează ca Înaltpreasfinţia Sa să oficieze o scurtă slujbă religioasă după care va fi depus la biserica “Buna Vestire”, ne-a spus preotul Viorel Mihoc. Preotul Constantin Mihoc urmează să fie înhumat în curtea acestei biserici. Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă după orele 16.00 pentru că mulţi din preoţii şi din ierarhii invitaţi să participe vor avea de ţinut alte slujbe în diferite parohii, în cursul acelei zile, “Adormirea Maicii Domnului” fiind o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii ortodocşi,.

Constantin Mihoc (49 de ani) era unul dintre cei şase băieţi, toţi preoţi, ai familiei Nicolae şi Aglaia Mihoc. Parohul Constantin Mihoc era în Germania de zece ani. Decanul de vârstă este George Mihoc, care s-a pensionat de câţiva ani. El este cel care a lucrat în primii ani la ridicarea Catedralei “Naşterea Domnului” de pe Mărăşeşti. Vasile Mihoc este al doilea ca vârstă dintre fraţi, el fiind profesor la Facultatea de Teologie de la Sibiu, având ca disciplină de predare Noul Testament. Viorel Mihoc este al treilea, fiind consilier în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi slujind ca preot la biserica monument “Sfântul Ilie”. Ioan Mihoc este director al Seminarului Teologic de la Neamţ. Constantin Mihoc era al cincilea dintre fraţi, fiind preot paroh la Berlin, doctor în Teologie şi lector universitar la facultatea de profil din Bucureşti. De asemenea, el avusese o contribuţie semnificativă la biserica din Mitocaş.

Cel mai mic dintre fraţii Mihoc este Dimitrie, acesta din urmă fiind preot paroh la biserica “Buna Vestire” situată la ieşirea din municipiul Suceava spre Şcheia, la circa 200 de metri mai în vale de intersecţia cunoscută de suceveni sub denumirea de “Maraton”. Constantin Mihoc l-a ajutat şi pe fratele său Dimitrie să facă biserica unde acum va fi înmormântat.

Un prieten al familiei Mihoc, aflat la Berlin, a declarat, că preotul se afla pe şantier în momentul accidentului pentru că acesta lucra împreună cu muncitorii la construirea noii biserici. El a explicat că preotul a fost prins sub un perete care era demolat, dar care trebuia să cadă în altă direcţie. Parohia Ortodoxă Română din Berlin "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" aparţine de Mitropolia Ortodoxă Română pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord, care, la rândul ei, este subordonată Patriarhiei Ortodoxe Române.

Sursa: obiectivdesuceava.ro

0 Responses to Corpul preotului Constantin Mihoc, decedat în Germania, va fi adus în ţară cu avionul, în noaptea de miercuri spre joi

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare