Content feed Comments Feed

Noul cod penal... liber la INCEST

Publicat de Mihai (admin) vineri, 6 martie 2009

Ati citit cat se poate de bine. Cei care l-au intocmit considera ca relatiile trupesti intre frati si surori, tati si fiice sau intre mame si baietii lor nu au de ce sa fie pedepsite cu inchisoarea.

Viitorul Cod penal, in forma in care este el redactat si in care va fi adoptat de Parlament sau asumat prin raspunderea Guvernului, nu mai pedepseste incestul si prostitutia, asa cum sunt acestea pedepsite in actualul cod. Astfel, actele sexuale dintre doua persoane inrudite direct, cu varste de peste 18 ani si infaptuite prin consimtamantul amandurora nu mai sunt considerate infractiuni. Prostitutia poate fi practicata de femei ca mijloc de subzistenta in cazul in care acestea nu sunt constranse.

In cazul violului, agresiunii sexuale sau actului sexual cu un minor, contactele dintre rude in linie directa, frate sau sora, se pedepsesc doar daca s-au facut prin constrangere (violul si agresiunea) sau intre un major si un minor (actul sexual cu un minor). Potrivit principiului “ceea ce nu este pedepsit de lege este permis”, actul sexual dintre un frate si o sora majori, cu acceptul ambilor, nu mai este pedepsit. De altfel, nici actele dintre tata si fiica sa majora sau dintre mama si fiul sau major nu vor mai fi pedepsite.

Noul Cod Penal nu se inspira doar din dreptul american, ci si din cel european. In privinta incestului, de exemplu, am putea avea si noi modelul adoptat de francezi, portughezi si spanioli. In viziunea acestora, actul intim intre rude de sange este o chestiune ce tine de patologia sociala, ce nu ar trebui incriminata penal.

Pana acum au reactionat numai preotii care se arata revoltati: "Este ceva nu doar scandalos, este foarte periculos pentru dainuirea acestui neam. Este un atentat si la adresa vietii ca dar a lui Dumnezeu. Ni se cere sa legalizam un comportament mai jos decat comportamentul animalic" spune profesorul universitar Dr. Gheorghe Istodor, Facultatea de Teologie Constanta.

Proiectul acestui nou Cod Penal a fost asumat de Guvern, insa ultimul cuvant il vor avea tot parlamentarii.

In alta ordine de idei, unii dintre alesi spun ca vor face tot posibilul si ca prostitutia sa fie tratata in continuare ca o infractiune.

Noul proiect de cod civil prevede că mariajele se vor putea desface la starea civilă, iar logodnicii ar putea avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele căsătorite.

Noul Cod Penal ar trebui sa intre in vigoare in 2010.

Articolul referitor la infractiunile contra libertatii si integritatii sexuale este urmatorul:

♦ articolul 216 Violul
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoana, savârsit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apara ori de a-si exprima vointa, sau profitând de aceasta stare, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza orice alte acte de penetrare vaginala sau anala comise în conditiile alin. (1).
(3) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi atunci când:
a) victima se afla în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul faptuitorului;
b) victima este ruda în linie directa, frate sau sora;
c) victima nu a împlinit vârsta de 15 ani;
d) fapta a fost comisa în scopul producerii de materiale pornografice;
e) fapta a avut ca urmare vatamarea corporala.


Ce nu este interzis este permis
Dupa cum se poate observa mai sus, in cazul celor trei articole din viitorul Cod penal, actele sexuale intre rude in linie directa, frate sau sora, se pedepsesc doar daca au fost infaptuite prin constrangere (violul si agresiunea sexuala) sau intre un major si un minor (actul sexual cu un minor). Cu alte cuvinte, mergand pe principiul “ceea ce nu este pedepsit de lege este permis”, actul sexual dintre un frate si o sora, ambii majori, cu acceptul amandurora, nu mai este pedepsit. De altfel, nici actul sexual dintre un tata si o fiica majora sau dintre o mama si fiul sau major, savarsit in aceleasi conditii, nu va mai fi pedepsit.

0 Responses to Noul cod penal... liber la INCEST

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare