Content feed Comments Feed

Parintele Iusitn Parvu va candida pentru Parlamentul European

Publicat de Mihai (admin) vineri, 3 aprilie 2009

Surse apropiate Parintelui Justin Parvu ne-au confirmat un zvon auzit de ieri pe culoarele Parlamentului European de la Bruxelles, unde ma aflu de cateva zile: Parintele Justin Parvu, staretul Manastirii Petru Voda, va candida ca europarlamentar independent, dupa un model deja consacrat.

Duhovnicul Neamului este dezamagit ca Parlamentul de la Bucuresti nu poate rezolva chestiunea pasapoartelor si buletinelor biometrice cu cip RFID si s-a hotarat sa ia taurul de coarne la mama lui acasa. Cand a aflat ca ii trebuie doar 100.000 de semnaturi pentru a-si inscrie candidatura, Parintele ar fi afirmat: "Doar atat? Pai eu am aicea, iaca, vreo 500.000 de semnaturi ale romanilor care nu vor cipuri... Pot sa-i iau si pe ucenicii mei cu mine, monahul aista tanar Filotheu si pe maicuta Fotini, sa ma ajute pe-acolo, chiar daca eu sunt mai sprinten ca ei...".

Alegerea unui calugar, mai ales a unuia de talia Parintelui Justin Parvu, in varsta de 90 de ani si cu 17 ani de temnita grea pentru convingerile sale anti-comuniste, ar constitui un act fara precedent si pentru Romania si pentru Parlamentul de la Bruxelles si Strasbourg, unde ar deveni automat decanul de varsta al forului european.

Victoria sa este data ca sigura, tinand cont de uriasa adeziune a sutelor de mii de credinciosi fata de Apelul sau la mucenicie si impotriva documentelor cu microcip. Aflat aici, Parintele este convins ca ar putea convinge europarlamentarii ca fac o greseala, ba chiar mai multe, care pot fi, insa, cu toate, indreptate. "Cine stie, poate reusim sa-i increstinam oleaca si sa-i aducem la dreapta credinta, ortodoxa, sa nu mai umble cu cipuri si dorinte homosexuale", ar fi spus Parintele, conform surselor citate.

Contactata azi, Comisia Electorala Centrala a afirmat ca nu exista nici o regula privind candidatura unui calugar. "Orice cetatean al Romaniei are drepturi egale in fata Legii. Daca vine cu 100.000 de semnaturi pana pe 7 aprilie, ultima zi a inscrierilor, este aproape europarlamentar", a declarat purtatorul de cuvant al CEC. In ciuda cererii oficiale, Patriarhia Romana a refuzat sa faca orice fel de comentariu, mentinandu-se in adormire.

Eu nu pot sa spun decat atat: Doamne ajuta! Victorie!

Sursa: Blogul lui Victor Roncea

0 Responses to Parintele Iusitn Parvu va candida pentru Parlamentul European

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare