Content feed Comments Feed


Şcoala este un element foarte important într-o societate, deoarece îi pregăteşte pe oameni pentru viaţă.

Pentru ca educaţia să fie cât mai bună, este necesar să existe în şcoli profesori foarte bine pregătiţi, răbdători şi înţelegători. Unul dintre „ingredientele“ esenţiale ale unui profesor este ca acesta să stăpânească bine domeniul pe care îl predă, dar să cunoască şi un minim de cunoştinţe din diverse domenii. La fel de important este ca profesorul să fie, în acelaşi timp, părinte, prieten, persoana căreia să-i pese de elevii săi.

Relaţia dintre elev şi profesor trebuie să fie bazată pe respect reciproc, profesorul să ştie cum să comunice cu elevii, să le fie prieten, să nu aibă o atitudine arogantă, dar să şi acţioneze cu fermitate atunci când se impune aceasta. Elevii, la rândul lor, trebuie să fie conştiincioşi, să respecte persoana de la catedră.

Aspectul şcolii şi mai ales aspectul sălii în care îşi desfăşoară elevul cea mai mare parte din program sunt, de asemenea, foarte importante. Decorarea cu bun gust, chiar personalizat, aranjarea mobilierului, elementele decorative mărunte au o influenţă majoră în crearea unei atmosfere care să facă sau nu şcoala agreabilă pentru elevi. Iar profesorul diriginte este o piesă forte în formarea elevului. El are menirea de a modela colectivul de elevi, de a media între ceilalţi profesori şi elevi, de a cunoaşte situaţia familială a elevilor săi, de a oferi suport afectiv.

Astfel, cred eu că s-ar putea realiza în orice şcoală o educaţie foarte bună.

Am fost un copil care am găsit, în şcoala pe care am urmat-o, dascăli buni şi un diriginte pe măsura aşteptărilor.

0 Responses to Cuvântul elevului: Este important ca profesorul să fie, totodată, părinte şi prieten

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare