Content feed Comments Feed



Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului anunţă cu profundă durere trecerea prematură şi tragică la cele veşnice a Preacucernicului Preot Lector Dr. Constantin Mihoc, parohul Bisericii 'Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril' din Berlin.

Aseară, 4 august, în cursul unor lucrări de demolare a unei clădiri pe locul căreia urma să ridice o biserică nouă, surparea unui zid l-a surprins, împreună cu un enoriaş al lui, pe nume Nicolae, îngropându-i sub dărâmături.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim s-a deplasat deja la locul tragediei, unde astă seară va sluji un parastas şi mâine Sf. Liturghie, întru pomenirea celor ce în mod tragic au trecut din această viaţă, Preotul Constantin şi Nicolae, dar şi spre mângâierea familiilor greu încercate de această tragedie. Având credinţa că Dumnezeu, Căruia Părintele Constantin I-a slujit cu atâta dragoste şi dăruire până în clipa morţii, le va face parte amândurora cu sfinţii cei bineplăcuţi Lui, suntem alături de greu încercatele familii: cea a Părintelui Constantin şi cea a credinciosului Nicolae.

După încheierea anchetei care se derulează la locul tragediei şi care va dura probabil mai multe zile, trupurile celor răposaţi vor fi transportate în România pentru a fi înmormântate acolo la o dată pe care o vom comunica ulterior.

La locul tragediei, parohienii văduviţi de plecarea prematură din mijlocul lor a Părintelui Constantin, se roagă aprinzând lumânări, pentru veşnica lui odihnă. Ne rugăm cu toţii ca Dumnezeu să-i facă parte cu drepţii în viaţa veşnică atât Părintelui Constantin cât şi celui împreună răposat cu el, şi să mângâie greu încercatele familii văduvite prin plecarea prematură din această viaţă a celor doi.

Dumnezeu să-i odihnească!

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului


Mesajul de condoleanţe al colegilor Părintelui Lect. Constantin Mihoc de la Facultatea de Teologie ortodoxă din Bucureşti:

Cu deosebită durere în suflet şi cu profund regret am aflat de trecerea în viaţa veşnică a distinsului preot, coleg şi bun prieten Constantin Mihoc. Ne rugăm cu toţii pentru mântuirea sufletului părintelui Constantin şi ne vom aduce aminte cu respect de momentele în care am conlucrat cu Dânsul la Catedră.

Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate a părintelui şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Profesorii Catedrei de Teologie Istorică a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”, Universitatea Bucureşti

1 Response to Părintele Constantin Mihoc, parohul bisericii ortodoxe române din Berlin, a trecut la Domnul

  1. Anonim Says:
  2. Dumnezeu sa-l odihneasca! Mai rar asa preoti!

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare