Content feed Comments Feed


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit astăzi, 9 septembrie, capela stăreţiei Mănăstirii Neamţ, informează Radio TRINITAS. La eveniment a participat un numeros sobor de ierarhi, preoţi și diaconi, precum şi câteva zeci de credincioşi.

La finalul slujbei a fost citit hrisovul de sfinţire. Apoi, Înaltpreasfinţitul Teofan a adresat un cuvânt de învăţătură în care a subliniat necesitatea construirii unui paraclis în clădirea stăreţiei, exprimându-şi totodată bucuria că slujba de sfinţire a fost oficiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat crucea patriarhală clasa I părintelui arhimandrit Benedict Sauciuc, stareţul Mănăstirii Neamţ şi diploma de onoare „Sfântul Apostol Andrei” pentru câteva persoane ce au sprijinit lucrările de realizare a paraclisului, precum şi a întregii clădiri a stăreţiei Mănăstirii Neamţ. Preafericirea Sa a rostit apoi un cuvânt, vorbind despre contextul în care s-a stabilit hramurile paraclisului – Sfântul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfântul Cuvios Benedict de Nurcia.

În încheiere a luat cuvântul părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, care a vorbit despre însemnătatea evenimentului de astăzi pentru obştea Mănăstirii Neamţ şi a oferit câte o icoană cu Maica Domnului, atât Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cât şi celorlalţi ierarhi care au oficiat slujba de sfinţire.

Locaşul, sfinţit astăzi, a fost amenajat în incinta clădirii stăreţiei Mănăstirii Neamţ, între anii 2004-2007, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Pictura paraclisului a fost realizată în tehnica fresco. În anul 2007, stăreţia Mănăstirii Neamţ sau casa voievodală, cum mai este numită această clădire, a fost sfinţită tot de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

0 Responses to A treia zi a vizitei canonice a Patriarhului României în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare