Content feed Comments Feed

Astazi va fi resfinţită biserica-monument istoric a Mănăstirii Hadâmbu

Publicat de Mihai (admin) duminică, 11 octombrie 2009

La sărbătoarea resfinţirii de la Mănăstirea Hadâmbu sunt aşteptaţi credincioşi din toate zonele ţării, precum şi un sobor de ierarhi şi preoţi.

După o lungă perioadă de muncă la reconstruirea, consolidarea şi înfrumuseţarea Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi, obştea mănăstirii, împreună cu stareţul acesteia, protos. Nicodim Gheorghiţă, a ajuns să vadă finalizate lucrările de la complexul monahal de pe dealul din apropierea Iaşului, care vor fi încununate mâine cu slujba de resfinţire a bisericii mici, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, din incinta complexului monahal.

Începând cu anul 1991, când au reapărut monahii în acest complex, au început şi ample lucrări de consolidare, construire, reparare şi înfrumuseţare a sfântului lăcaş de rugăciune.


„Bisericuţa a fost reconsolidată, i s-a făcut un nou acoperiş în stil moldovenesc, o nouă catapeteasmă, precum şi un nou baldachin pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. De asemenea, s-a consolidat turnul clopotniţei. Toate acestea au fost posibile atât datorită evlaviei credincioşilor noştri, care, în ceasuri de cumpănă, au alergat întru întâmpinarea nevoinţelor noastre, cât şi datorită vredniciei părinţilor şi fraţilor din această sfântă mănăstire, care şi-au închinat viaţa slujirii lui Dumnezeu. Anul acesta, când sărbătorim 350 de ani de la atestarea documentară, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, se va săvârşi şi slujba de resfinţire a bisericii-monument istoric, pentru a se încununa toate aceste lucrări“, a explicat stareţul Mănăstirii Hadâmbu, protosinghelul Nicodim Gheorghiţă.

Evenimentele dedicate resfinţirii sfântului lăcaş de rugăciune încep astăzi, când se va oficia slujba Acatistului Maicii Domnului, iar apoi Sfânta Liturghie. Se va scoate în procesiune icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, ce va fi aşezată în baldachinul din curtea mănăstirii. Mâine dimineaţa, la ora 8:00, vor fi primiţi ierarhii, iar la 08:30 va avea loc slujba de resfinţire, care va continua cu Sfânta Liturghie.


După Sfânta Liturghie urmează tradiţionala agapă frăţească, iar după-amiază va fi adusă din nou în biserică icoana Maicii Domnului.

0 Responses to Astazi va fi resfinţită biserica-monument istoric a Mănăstirii Hadâmbu

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare