Content feed Comments Feed

Mii de crestini s-au inchinat deja la moastele Sfintei Parascheva! (video PROTV)

Publicat de Mihai (admin) sâmbătă, 10 octombrie 2009

Au cerut indurare cu lacrimi in ochi si au cazut in genunchi rugindu-se pentru sanatate spor si belsug si anul acesta. Asa a inceput la Iasi cel mai impresionat dintre pelerinaje, inchinat Sfintei Parascheva.

Moastele au fost aratate sambata pelerinilor, care au asteptat rabdatori ore in sir numai ca sa le atinga. In urmatoarele 4 zile, in frumosul oras al Moldovei, sunt asteptati peste un million de crestini.

Speranta ca relele se vor tine departe de ei i-a indemnat pe romanii din toata tara sa mearga cu miile la Iasi.

Multi s-au asezat in fata catedralei mitropolitane inca de vineri noapte. La un moment dat, coada avea mai mult de un kilometru.

Autoritatile spun ca sunt pregatite sa faca fata valului de pelerini. Primaria a pregatit deja mai multe corturi in care oamenii se pot sta pe timpul noptii. Nu va ganditi insa ca vor beneficia de cine stie ce confort. Au la dispozitie doar niste banci. Pe de alta parte, zeci de familii din Iasi s-au aratat dispuse sa-i primeasca gratuit in casele lor pe credinciosi.

Duminica, incepand cu ora 19:00, atat racla cu moastele Sfintei Parascheva, cat si cea cu moastele Sfantului Vasile cel Mare, aduse de la manastirea Trei Ierarhi, vor fi purtate pe strazi in pelerinaj.

Pana pe 15 octombrie, credinciosii vor putea sa se roage langa moastele sfintei. Reprezentantii Mitropoliei se asteapta ca numarul de pelerini care vor veni la sarbatoare anul acesta sa treaca de un milion.

Oamenii au la dispozitie opt trenuri suplimentare, care pleaca din Bucuresti, Cluj Napoca, Galati si ajung la Iasi. Peste 1.000 de jandarmi si politisti vor sta cu ochii pe ei si vor avea grija sa nu existe probleme.

Miercuri, cand este praznuita Sfanta Parascheva, va fi tinuta o slujba speciala oficiata de 50 de preoti, la care este asteptat si Patriarhul.

Peste 500 de comercianti si-au inchiriat deja locuri de vanzare in zona, dar spun ca au emotii legate de incasari, din cauza crizei. Hotelierii, in schimb, se declara multumiti. Pelerinii le-au ocupat o mare parte dintre camere.





0 Responses to Mii de crestini s-au inchinat deja la moastele Sfintei Parascheva! (video PROTV)

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare