Content feed Comments Feed

Numărul pelerinilor veniţi la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi creşte de la o oră la alta. Mii de oameni au trecut deja prin faţa catedralei mitropolitane ca să se închine la moaşte. Racla a fost depusă în această dimineaţă în faţa catedralei, unde sute de oameni au aşteptat toată noaptea în frig, ca să se închine primii.

Moaştele sfinte au fost depuse pe esplanada din faţa catedralei mitropolitane, iar ceremonia a fost oficiată de Înalt prea sfinţia Sa Teofan, mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei.


Jandarmii sunt şi ei în stradă, iar Primăria a ridicat un cort în care pelerinii se pot odihni pe timpul nopţii. Credincioşii veniţi de la mare distanţă şi care vor să se găzduiască la localnici, trebuie să ceară sfaturi la centrul de pelerinaj.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi expusă în curtea Mitropoliei timp de şase zile.
În data de 14 octombrie 2009, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane, pe o scenă special amenajată. La eveniment sunt aşteptaţi numeroşi pelerini, şefii administraţiei locale, politicieni şi preşedintele ţării Traian Băsescu.



0 Responses to Mii de credincioşi au ajuns la moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi (video Realitatea TV)

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare