Content feed Comments Feed

Se implinesc 20 de ani de la asasinarea Mihaelei Runceanu

Publicat de Mihai (admin) duminică, 1 noiembrie 2009


Au trecut 20 de ani de cand muzica romaneasca a pierdut o voce de valoarea, o adevarata stea a muzicii usoare.

Mihaela Runceanu s-a nascut pe 4 mai 1955 la Buzau.

Urmeaza clasa I si jumatate din clasa a-II-a la Orbeni (Bacau), unde parintii se muta cu serviciul. Continua cursurile la scoala elementara de pe langa Liceul de muzica si arte plastice din Buzau.

In anul 1970 incepe cursurile Liceului de muzica si arte plastice din Buzau, pe care il absolva in 1974 ca sef de promotie.

In perioada liceului, canta in orchestra simfonica a orasului, care se afla pe langa Casa orasenesca de cultura.

In Anul 1972 ii este recunoscuta public vocatia de solist de muzica usoara si castiga premiul I la concursul "Tineretea Buzoiana" cu piesa "Anilor" de Petre Magdin.

In 1974 Mihaela este admisa la Conservatorul de muzica "Ciprian Porumbescu", cu media 9,95, urmand in paralel cursurile scolii Populare de Arta din Bucuresti, clasa de canto.

De-a lungul carierei, artista este rasplatita pentru talent sau cu numeroase premii printre care: Trofeul "Steaua litoralului", trece cu 10 pe linie prima etapa la concursul TV "Steaua fara nume", premiul I la Festivalul "Lotca de aur" de la Braila, premiul II la "Festivalul artei studentesti" din Galati, premiul II la concursul "Bucuresti'76", premiul I la Festivalul national "Cantarea Romaniei", Marele Premiu la sectiunea "Interpretare" a Festivalului national de muzica usoara de la "Mamaia'83".

Debuteza la Radio cu o piesa, in prima auditie, a compozitorului George Grigoriu. In intreaga ei cariera, Mihaela Runceanu a imprimat la Radio si Electrecord peste 150 de piese.

Mihaela a imbogatit muzica usoara romanesca cu numeroase slagare dintre care amintim: "Clipe ce dor", "Eu nu te-am uitat", "Fericirea are chipul tau", "Daca totusi vei pleca", "Canta iubirea" si "Iarta".

Pe 31 octombrie, Mihaela Runceanu merge la sediul Radiodifuziunii Romane unde se intalneste cu Titus Andrei si lucreaza mai bine de 3 ore in "cardex", cautand negativele unor cantece.

In jurul orei 19:00 -19:30, Mihaela ii telefoneaza mamei ei sa-i spuna ca, in sfarsit, i-a aparut discul mult asteptat.

Din pacate artista nu a mai apucat sa se bucure de aceasta realizare.

Azi, dupa atatia ani, cel care a fost gasit vinovat de moartea Mihaelei Runceanu este in libertate si povesteste despre legatura pe care o avea cu interpreta si ce s-a intamplat in seara de 1989.

Desi initial a recunoscut ca el a omorat-o pe regretata cantareta, acum sustine tare ca nu are nicio legatura si ca nu este vinovat de toate acuzatiile care i se pun in carca.

Mihaela Runceanu a fost inmormantata pe 4 noiembrie 1989 la cimitirul "Dumbrava" din Buzau la varsta de 34 de ani.




1 Response to Se implinesc 20 de ani de la asasinarea Mihaelei Runceanu

  1. Anonim Says:
  2. Chiar daca au trecut 20 de ani de la disparitia Mihaelei Runceanu, ea e mai vie ca niciodata in amintirea noastra, dovada spectacolul comemorativ organizat de fani si prieteni apropiati, cu participarea fostilor elevi si colegi de breasla! Mihaela a ramas ca o icoana in sufletul multora, acolo unde nimeni si nimic nu o poate atinge! A fost, este si va ramane o adevarata Stea a muzicii usoare romanesti! Frumos gestul dvs de a va aminti de Mihaela Runceanu!

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare