Content feed Comments Feed

PROTEST ANTI - Valentine`s Day

Publicat de Mihai (admin) duminică, 7 februarie 2010



De ce nu vorbeste nimeni despre sarbatorile noastre? De ce nu-i lasam pe americani sa imprumute ei de la noi? Ce noi nu avem o sarbatoare traditionala a dragostei? Dar Dragobetele ce este?

Atunci cand iubirea, ca sentiment suprem este transformata intr-o sursa de afaceri profitabila de catre o mana de oameni, acei oameni jignesc si distrug sentimentul suprem in sine. Candva se spunea ca dragostea e nepretuita, iar acum a devenit sursa de imbogatire pentru: presa, televiziuni, publicitate, agentii de turism, hoteluri, cluburi, baruri, cofetarii, etc.

De ce trebuie sa ai o zi in care sa-i demonstrezi ca o iubesti? Nu o poti face pe 24 februarie la fel de bine ca pe 14 sau martea la fel de bine ca duminica? Nu inteleg rostul. Oricum noi romanii suntem un popor afectat si mimetic din fire, asa ca, daca-i ordin (de la americani, of course), cu placere!

Cred ca ar fi frumos ca toti sa ne inspiram din viata SFANTULUI VALENTIN, care era renumit si cautat de tineri, pentru ca el unea destinele tinerilor prin SF.TAINA A CUNUNIEI, ...o unire foarte serioasa, cu binecuvantarea BISERICII, pentru ca SF.VALENTIN era preot, si desigur, sa fugim de "casatoriile pentru o zi" si alte automatisme si sabloane cu dulcegarii superficiale, care se petrec in zilele noastre de 14 februarie.

Inimioare, flori, bomboane, numai prostii. Chiar e nevoie de atat tam-tam ca sa ii arati celui/ei din viata ta ca il/o iubesti?

Concluzia este: Dragobetele nu Valentine`s Day, cultura proprie nu americana, romani nu straini. Nu vrem sa-i imbogatim pe altii prin strategii de marketing!

Ei bine, eu Gica - Contra ma revolt! Si stiti de ce? Pentru ca pot! ;)

ANTI VALENTINE`S DAY

3 Responses to PROTEST ANTI - Valentine`s Day

  1. valentin Says:
  2. nu mai fi asa gica..mai mihai...e mai bine sa sarbatoresti mai des decat deloc:)).... vorba noastra draga... azi nu fac aia... de ce?..e sarbatoarea cutare ... asa ca fii roman cum te-au facut parintii tai (sper) si fii dechis la nou(ul bun) .. nu sta in comunism ...bafta!

    ps..daca tot esti Revolt(at) iti recomand jocu ala pt pc.. poata iti trece revolt(a)

    hai sa nu mai facem din Tintar(eanu)... (miliard)ar ;)

     
  3. Mihai Says:
  4. Dar de ce ai nevoie de o sarbatoare ca sa-i demonstrezi ca o iubesti/tii la ea???

    Nu poti face asta zilnic (fara chinezarii) ???

    Sau daca vrei o sarbatoare... ai Dragobetele ;) SARBATORESTE ROMANESTE!!!

    Nu stau in comunism... doar ca prea suntem luati de fraieri si comandati de altii care-s mai prosti ca noi...

     
  5. Mihaela Says:
  6. Eu am multi ani de cand sunt singura, nu am pe nimeni. Dar dupa tot ce promoveaza mass-media, eu ce-ar trebui sa fac ? Sa-mi dau in cap, sa plang sau, ca o buna crestina, sa ma rog Domnului sa-mi trimita si mie pe cineva ?

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare