Content feed Comments Feed

Valentine`s Day si spiritul de turma

Publicat de Mihai (admin) vineri, 5 februarie 2010


Duminica, 14 februarie. O zi ca oricare alta? Nuuu!!! Este o zi `speciala` , Ziua Indragostitilor! Daca ai o relatie, e musai sa stii asta. Pentru ca restul vietii tale de cuplu depinde de cat de multa importanta ii acorzi. =))

Oricum, nu ai cum sa ignori aspectul asta. De vreo doua saptamani incoace vad numai rosu in fata ochilor. Daca te duci la mall, risti sa-ti pice-n cap una din inimile imense ce fac parte din decor. In magazine... jale mare! Toate cadourile `de sezon` arata la fel. Sunt rosii, in forma de, sau cu imprimeuri cu motive de inimioara. De la perne pufoase pe care scrie mare `TE IUBECS` sau varianta anglofona `I LAV IU`, cani, pixuri, chiloti, agende, tablouri pana la torturi... desigur toate de aceeasi culoare (specificata mai sus). Sa nu uit de `ingenioasele` diplome din hartie ceruita oferite ca premiu pentru `cel/cea mai bun/a iubit/a`. Si pentru acestea exista varianta intr-o limba straina, cu greselile de rigoare. In ceea ce priveste presa, nici nu se poate altfel: emisiuni, melodii, filme, articole... lacrimogene. Sugestii pentru cadouri (rosii, in forma de inimioara), povesti de dragoste. Acum vine si partea amuzanta: sugestii pentru cei care sunt singuri. Tactici, replici de agatat. De parca femeile ar vrea sa fie abordate in acelasi mod de zece barbati diferiti!

Trecand peste partea cu cadourile, ajung la partea cu iesitul in oras. In seara de Valentine`s Day este imposibil sa gasesti un loc in vreo cafenea, bar, bodega... orice. Toate sunt ocupate de tineri "indragostiti".

Pe strada situatia e si mai deplorabila. Barbati in asteptarea prietenelor, usor rusinati de faptul ca trebuie sa se afiseze cu buchetul de trandafiri (rosii) si sacosa cu cadou. Femei ce din dorinta de a fi perfecte pentru jumatatea lor, sunt prea impopotonate. Zulufi, sclipici, mult machiaj, fuste scurte, bluze decoltate.

Ce ma roade pe mine cel mai tare e lipsa autenticitatii la romani. De ce trebuie sa imprumutam o sarbatoare pentru care avem si noi echivalent? Pe 24 februarie stramosii nostri obisnuiau sa sarbatoreasca Dragobetele. Si inca mai sunt unii romani care prefera Dragobetele in locul a Valentine`s Day.

Nu este nevoie de o zi speciala ca sa-i cumperi cadou iubitei tale, o `sarbatoarea` insasi, trebuie sa ii demonstrezi zilnic ca tii la ea, cu un gest deosebit, cu ceva care stii sigur ca i-ar placea. Nu in forma de inima, ci din inima! ;)

0 Responses to Valentine`s Day si spiritul de turma

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare