Content feed Comments Feed

Video: Copiii lupta pentru viaţă!!

Publicat de Mihai (admin) miercuri, 18 august 2010


Bebelusii supravietuitori de la Giulesti au uimit medicii din toata lumea!

Cativa specialisti sositi din Israel i-au vazut si au declarat ca n-au mai auzit in toata cariera lor despre un astfel de caz.

Au si rasfoit carti de specialitate si nu au descoperit vreo drama similara - copii atat de mici, cu arsuri atat de mari. De altfel, si doctorii nostri care se ocupa de ei spun ca "au sansele de supravietuire ale unor batrani de 90 de ani".

Cat de crunta sa fie soarta cu cei sapte bebelusi, scosi luni din infernul maternitatii Giulesti? Cata putere sa aiba sa lupte cu arsuri urate, daca ei au pornit din start in viata cu un obstacol - s-au nascut prematur, cu doua luni mai devreme?

Cei mai mici au un kilogram, iar cei mai mari nici macar doua kg. Sunt cinci baietei si doua fetite care incearca sa supravietuiasca, desi au arsuri pe piele si pe caile respiratorii, iar plamanii le sunt plini de funingine. Au vointa, nu vor sa abandoneze, desi au fost tinuti intr-un aer incins la care nu ar fi rezistat niciun adult in putere.

Langa fiecare vegheaza in permanenta cate o asistenta. Au ramas uimiti de fragilitatea pacientilor si medicii veniti din Israel, specialisti care au umblat in toata lumea, au vazut arsuri dintre cele mai grave si care au venit ca voluntari. Credeau ca pot ajuta, dar dupa vederea ranilor ... raman rezervati.

Si parintii, aflati intr-o stare de soc, si-au pus toate sperantele in credinta. Merg de cel putin trei ori pe zi la capela spitalului sa se roage. Preotul, care le-a botezat copiii, joaca si rolul psihologului cu mamele si tatii devastati.

Absolut miraculos, in incubatoarele reanimarii, conectati tinuti la aparate, cei sapte nou-nascuti continua batalia cea grea. Pentru ei nu conteaza ca au pielea distrusa pe aproape 80% din suprafata corpului, ca toti specialistii din jurul lor nu le dau aproape nicio sansa. Ei ii uimesc cu inca o ora de supravietuire, si inca una. Se zbat sa treaca de zilele critice, ca sa simta in sfarsit caldura parinteasca.

Medicii spun ca urmatoarele zile sunt critice, iar cei mici sunt tinuti in permanenta la aparate.

Nu exista tratate de specialitate, nicio somitate in domeniu nu a facut referire la nou nascuti prematur care sa supravietuiasca unor arsuri grave.

Specialistii israelieni care venisera sa ajute spun ca medicii romani fac tot ce se poate, au adus aparatura de la Tel Aviv pe care o vor lasa in Romania in caz ca este nevoie, dar ei se vor intoarce, pentru ca nu pot face nimic.

Abia dupa ce nou nascutii vor fi stabilizati se va putea vorbi de interventii estetice, de grefe de piele.

Nu este exclus sa vorbim de grefe de tesut artificial. Se pare ca se obtine plecand de la bucati sau celule de piele autentica, pe principiul celulelor stem, insa ieste nevoie de echipament de laborator special ca sa obtii asa ceva.

Sursa: Stirile PROTV

0 Responses to Video: Copiii lupta pentru viaţă!!

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare