Content feed Comments Feed

În Protopopiatul Roznov a avut loc ieri conferinţa de toamnă a preoţilor, cu tema "Biserica, spaţiul bucuriei şi al libertăţii tinerilor". Întrunirea preoţilor a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan.

În parohia Podoleni II din Protopopiatul Roznov a avut loc prima conferinţă din această toamnă prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Întrunirea preoţilor din acest protopopiat a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii săvârşită de Părintele Mitropolit în Biserica "Adormirea Maicii Domnului". Din soborul de preoţi au mai făcut parte protos. Nicodim Petre, secretar la Cancelaria eparhială a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, şi pr. Iulian Negru, director executiv al Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. IPS Teofan i-a împărtăşit pe copiii şi tinerii din parohia Podoleni II, care au venit ca de fiecare dată să primească Sfintele Taine înainte de începerea noului an şcolar.

"Biserica, spaţiul bucuriei şi al libertăţii tinerilor"

La final, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt de învăţătură în care a apreciat faptul că tinerii şi copiii Corului "Floarea" al Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" au împodobit atât de frumos Sfânta Liturghie atât prin costumul lor, cât şi prin răspunsurile liturgice pe care le-au oferit la strană. În acelaşi timp, IPS Teofan a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei citite ieri la Sfânta Liturghie. "Consecinţa păcatului este moartea. Harul lui Dumnezeu constituie izvorul bucuriilor care pot fi trăite toată viaţa", a spus Părintele Mitropolit Teofan. A urmat cuvântul părintelui paroh Bogdan Frăsilă, care a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei pentru prezenţă: "Cugetul inimii noastre se pleacă cu mulţumire înaintea lui Dumnezeu care ne-a prilejuit prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan în parohia noastră, împreună cu preoţii Protopopiatului Roznov. Ne-am întâlnit în rugăciune, apoi am stăruit în dialog pentru a înmulţi binele. Prin binele pe care îl săvârşim ne îndreptăm spre împărăţia lui Dumnezeu". Părintele Vasile Ţoc, protopop al Protopopiatului Roznov, a remarcat faptul că venirea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan în parohia Podoleni II a adus bucurie, atât tinerilor, cât şi preoţilor din Protopopiatul Roznov. În cadrul şedinţei cu preoţii, părintele paroh Bogdan Frăsilă a prezentat tema "Biserica, spaţiul bucuriei şi al libertăţii tinerilor".

0 Responses to „Ne-am întâlnit în rugăciune, apoi am stăruit în dialog pentru a înmulţi binele“: Conferinţa de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Roznov

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare