Content feed Comments Feed

În fiecare an, sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul, vine cu mare bucurie spirituală pentru enoriașii Parohiei Zăneștii de Jos, Protopopiatul Roznov, comuna Zănești - județul Neamț, deoarece acest sfânt este unul din ocrotirorii bisericii noastre, alături de „Sfinții Trei Ierarhi”.

Pregătirile pentru hramul bisericii încep cu câteva zile înainte, pentru că mulți dintre credincioșii parohiei și din afara parohiei noastre, vin pentru a înfrumuseța și împodobi biserica cu „straie de sărbătoare”. Tot în această perioadă se face coletă de la enoriași, pentru ca imediat după slujbele oficiate cu ocazia hramului, să poată fi organizată, la biserică, o agapă pentru toți cei prezenți la aceste slujbe. Cu toate că eforturile pentru a organiza acest eveniment este destul de costisitor, având în vedere situația socială și materială a credincioșilor, an de an s-a reușit a face ca această sărbătoare să fie prilej de mare bucurie spirituală, cât și mare satisfacție pentru organizatori.

Prin tot efortul care se depune pentru sărbătoarea hramului bisericii, se dorește a se arăta dragostea față de Dumnezeu și Sfinții Săi și, totodată, ca o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă pe care o are prin Sfinții Săi.

Programul stabilit pentru acest eveniment este următorul: Joi, ora 18:00, se va oficia, de către un sobor de preoți, slujba vecerniei; după slujba vecerniei, se va face Te-Deum de mulțumire, la troița din fața bisericii, iar imediat după aceasta, toți invitații vor participa la o agapa organizată cu ocazia acestui eveniment; Vineri, 20.07.2012, de la ora 08:00, va începe slujba utreniei urmată de slujba Sfintei Liturghii, apoi toți cei prezenți sunt invitați la masă, pentru a ne bucura împreună de această sărbătoare a „Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul” - hramul bisericii noastre.

Vă invităm să ne bucurăm împreună de acest eveniment și să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toată purtarea de grijă pe care o are față de noi!

0 Responses to Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul, unul din sfinții ocrotitori ai Parohiei Zăneștii de Jos

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare