Content feed Comments Feed

Tabere ASCOR la Mănăstirea Oaşa

Publicat de Mihai (admin) vineri, 20 iulie 2012

ASCOR, filialele Oradea, Timişoara şi Craiova, organizează între 19 şi 29 iulie tabăra naţională studenţească "Pr. Teofil Părăian", o tradiţie în cadrul ASCOR-ului care împlineşte în acest an 18 ani. Ca în fiecare an, Mănăstirea Oaşa, judeţul Alba, oferă studenţilor un cadru atât natural, dar şi duhovnicesc deosebit, pentru interiorizare, rugăciune, meditaţie duhovnicească, dar şi pentru cunoaşterea celorlalţi întru Hristos.


În tabăra de la Oaşa, studenţi veniţi din toată ţara participă la slujbe, conferinţe şi discuţii pe teme duhovniceşti, repetiţii de muzică psaltică şi cântece patriotice, dar şi la viaţa de obşte prin munca de ascultare în cadrul mănăstirii.

Părintele stareţ Iustin Miron împreună cu pr. Pantelimon Şuşnea, ca vrednici urmaşi şi ucenici ai părintelui Teofil Părăian de la Mănăstirea "Brâncoveanu" de la Sâmbăta de Sus, vor împărtăşi studenţilor din înţelepciunea şi experienţele lor în cadrul conferinţelor şi discuţiilor.

La sfârşitul taberei, pe 27 iulie, la hramul mănăstirii, "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Doctorul fără arginţi", tinerii participă activ prin cântarea în strană în timpul Sfintei Liturghii. În ziua următoare, vor merge în drumeţie pe munte împreună cu obştea mănăstirii, bucurându-se împreună de frumuseţea lumii create şi de comuniunea dintre ei.

 La Mănăstirea Oaşa studenţii vor găsi modele concrete de viaţă, de împlinire umană şi vor afla ce înseamnă prietenia adevărată.

Tabără la metocul Mănăstirii Oaşa

De asemenea, studenţii sunt invitaţi şi în Tabăra Naţională "Civilizaţia Românească", ce are loc în 19-27 septembrie, la metocul Mănăstirii Oaşa, Schitul "Sfântul Ioan Evanghelistul", care îi va avea ca invitaţi pe Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român, şi Ioan Sorin Apan, etnolog şi profesor. Activităţile taberei se vor desfăşura pe mai multe planuri: participarea la sfintele slujbe, activităţi practice variate, repetiţii de muzică bizantină, ieşiri în natură în împrejurimile mănăstirii, şi nu în ultimul rând conferinţele cu cei doi invitaţi speciali, dar şi cu părintele stareţ Iustin Miron şi părintele Pantelimon Şuşnea. În tabără, studenţii vor învăţa despre rugăciune şi muncă, despre bucurie şi simplitate. Tabăra se va încheia la hramul "Sfântul Ioan Evanghelistul".

0 Responses to Tabere ASCOR la Mănăstirea Oaşa

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare