Content feed Comments Feed


Dacă bărbatul femeii a silit-o să facă avort sau a consimţit la acest păcat, tot aşa se va chinui şi el, în muncile iadului. De aceea, trebuie cercetaţi la Spovedanie şi bărbaţii care se fac vinovaţi de complicitate la avortul pe care-l face soţia şi să li se dea să facă acelaşi canon cu ea.

Pentru părinţii care consimt la săvârşirea avortului, sufletele nevinovate ale copiilor avortaţi le cer osândă de la Creatorul, pentru că nu au fost lăsaţi ca sufletul lor să se îmbrace în cămaşa Botezului şi să se facă fii ai împărăţiei lui Dumnezeu. Sufletele nevinovate ale copiilor avortaţi stau la întuneric şi nu pot vedea faţa lui Dumnezeu. Dacă sunt fraţi, stau în cerc faţă către faţă, câte 2, 3, … 7, 8 copii, atâţia pe câţi o mamă i-a lepădat, şi strigă de acolo: „Doamne, nu ierta pe mama, nu ierta pe tata, ca să trăiască ei bine pe pământ ne-au adus pe noi aici, adu-i şi pe ei, să vadă cum ne chinuim“. Deci, acele suflete cer judecata şi osânda părinţilor. Aici se potrivesc cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care spune aşa: „Nu Eu judec lumea, ci precum aud judec, dar judecata Mea este dreaptă“ (Ioan 5, 30).

Luaţi aminte la ce vă spun acum! Femeia care-şi ucide pruncul în pântece este de două ori ucigaşă, deoarece ucide atât trupul, cât şi sufletul copilului. Deci, este ucigaş şi de suflet, pentru că nu a lăsat să primească acel copil Taina Sfântului Botez: „De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh nu va vedea împărăţia lui Dumnezeu“ (Ioan 3, 5). Naşterea din apă şi din Duh este Taina Sfântului Botez.

Traiul cel bun şi bogăţia, lipsa de necazuri şi libertatea clădite pe sacrificarea sufletelor nevinovate este o mare înşelăciune, care vine de la diavol. Dumnezeu a rânduit câţi copii să aibă fiecare. Dumnezeu a rânduit zilele, soarta şi viaţa fiecărui copil. Grija pentru el stă mai mult la Dumnezeu decât la tine. Dumnezeu schimbă timpurile şi ridică greutăţile de pe umerii omului. Totul stă în puterea lui Dumnezeu. Atunci, cum crezi că ai putea prin puterea ta de decizie să omori un copilaş nevinovat, că vei putea să-ţi schimbi traiul pe care-l ai în traiul cel bun? Dimpotrivă, după uciderea copilului, Dumnezeu îţi schimbă traiul în traiul cel greu şi apăsător. (Ne vorbeşte părintele Ilarion Argatu)

0 Responses to O femeie care a fost silită de soţul ei să facă avort are vreo vină în faţa lui Dumnezeu?

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare