Content feed Comments Feed


În zilele de 18-19 iunie 2009, la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Printre hotărârile luate se află şi ridicarea Eparhiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie, cu titulatura 'Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului'.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa în zilele de 12-13 septembrie 2009 la festivitatea de proclamare şi ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie cu titulatura 'Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului'. Sâmbătă, 12 septembrie, Preafericirea Sa va fi întâmpinat la ora 17:45 la Catedrala episcopală 'Sf. Cuv. Parascheva' din Roman, unde se va săvârşi slujba Te Deum-ului. Va urma sfinţirea vilelor 'Episcop Lucian Triteanul' din grădina Centrului eparhial Roman.

Duminică, 13 septembrie, între orele 9-11, va fi săvârşită Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, pe un podium amenajat în curtea Catedralei episcopale 'Sf. Cuv. Parascheva' din Roman. După oficierea slujbei, va avea loc între orele 11-12 festivitatea de ridicare a Eparhiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie, cu titulatura 'Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului'. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va înmâna, la Reşedinţa chiriarhală, însemnele arhiepiscopale Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul. La ora 16, Preafericirea Sa va fi primit la Catedrala 'Înălţarea Domnului' din Bacău, unde va fi săvârşită slujba Te Deum-ului şi rugăciuni de pomenire pentru Ioachim Mareş, Episcop de Huşi.

0 Responses to Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare