Content feed Comments Feed

Agitatie mare in Iasi! (video PROTV)

Publicat de Mihai (admin) vineri, 9 octombrie 2009

Daca este mijlocul lui octombrie, Iasiul incep sa fie ocupat de pelerini. Sute de credinciosi sunt deja acolo, dar in curand vor fi sute de mii. Ne mai despart doar cateva zile de sarbatoarea Sfintei Parascheva.

Oamenii au la dispozitie opt trenuri suplimentare, care pleaca din Bucuresti, Cluj Napoca, Galati si ajung la Iasi. Peste 1.000 de jandarmi si politisti vor sta cu ochii pe ei si vor avea grija sa nu existe probleme.

De dimineata, racla cu sfintele moaste va fi depusa in curtea Mitropoliei. Apoi duminica, incepand cu ora 19:00, atat ea, cat si cea cu moastele Sfantului Vasile cel Mare, aduse de la manastirea Trei Ierarhi, vor fi purtate pe strazi in pelerinaj.

Miercuri, cand este praznuita Sfanta Parascheva, va fi tinuta o slujba speciala oficiata de 50 de preoti, la care este asteptat si Patriarhul.

Peste 500 de comercianti si-au inchiriat deja locuri de vanzare in zona, dar spun ca au emotii legate de incasari, din cauza crizei. Hotelierii, in schimb, se declara multumiti. Pelerinii le-au ocupat o mare parte dintre camere.

Pentru altii, biserica monteaza deja corturi. In 2008, au trecut prin curtea Mitropoliei din Iasi aproape un milion de oameni. Anul acesta, spun preotii, sunt asteptati mai multi pelerini!







0 Responses to Agitatie mare in Iasi! (video PROTV)

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare