Content feed Comments Feed

Conferinţa „Răspuns bun la înfricoşătoarea judecată…”

Publicat de Mihai (admin) joi, 22 octombrie 2009


Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români - filiala Iaşi va organiza în data de 22 octombrie 2009 orele 19.00 conferinţa cu tema «„Răspuns bun la înfricoşătoarea judecată…” – despre responsabilitatea socială şi alte lucruri interesante» avându-l ca invitat pe Protosinghelul Hrisostom Rădăşanu. Conferinţa va avea loc în Sala T17 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi.

Sfântul Siluan Athonitul s-a rugat în singurătatea chiliei sale "Dacă aş putea ajuta ca o singură persoană să se mântuiască, aş binecuvânta pe Dumnezeu până la sfârşitul vieţii. Dar inima mea suferă pentru întreaga lume. Mă rog şi vărs lacrimi pentru întreaga lume pentru ca toţi oamenii să se poată pocăi şi cunoaşte pe Dumnezeu şi să trăiască în iubire, bucurându-se de libertatea lui Dumnezeu". Lumea astăzi a devenit un oraş uriaş cu o interdependenţă a popoarelor într-o creştere constantă. În acest context există nevoia de a realiza responsabilitatea apostolică a Ortodoxiei în dimensiunea ei mondială. Întreaga Biserică trebuie să mărturisească Evanghelia la toată lumea, atât celor de aproape cât şi celor de departe. Ea trebuie să poarte de grijă tuturor fiinţelor umane şi de orice reprezintă expresie a vieţii umane. Destinul uman culminează în posibilitatea fiecărei persoane umane de a fi transfigurat de lumina Dumnezeului în Treime, ajungând la îndumnezeire prin har.

În prezent Consilier pe probleme de învăţământ şi relaţii cu tinerii în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, Părintele Hrisostom Rădăşanu a mai susţinut trei conferinţe organizate de A.S.C.O.R. Iaşi: 17 februarie 2005, 13 martie 2005 şi respectiv 23 octombrie 2008.

Detalii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0747 192 674, persoană de contact Marius Pavel, preşedintele A.S.C.O.R. Iaşi.

0 Responses to Conferinţa „Răspuns bun la înfricoşătoarea judecată…”

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare