Content feed Comments Feed

Serbări medievale în cetatea Neamţ

Publicat de Mihai (admin) vineri, 3 iulie 2009



Festivalul Medieval de la Cetatea Neamţului va avea loc în perioada 3-5 iulie, la Târgul Neamţ. Manifestările de amploare sunt dedicate inaugurării oficiale a Cetăţii Neamţului, după ce aceasta a fost renovată. De asemenea, Cetatea Râşnov îşi va deschide porţile pentru vizitatori, iar Cetatea Oradea organizează o Şcoală a Meşteşugurilor Medievale.

Cetatea Neamţului a fost reabilitată cu fonduri PHARE, cifra investiţiilor făcute ajungând la aproximativ 3 milioane de euro. În cadrul Cetăţii au fost amenajate peste douăzeci de încăperi, cu specificul Evului Mediu românesc.

Serbările dedicate Cetăţii Neamţ debutează astăzi cu expoziţii ale meşteşugarilor şi ale breslelor meşteşugăreşti, muzică şi dansuri medievale, expoziţii şi degustări de vinuri moldoveneşti. Seara se va încheia cu concerte susţinute de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Vlad Cnejevici. Mâine va avea loc deschiderea oficială a Cetăţii, la ora 11:00, cu o reprezentaţie din „Apus de soare“, susţinută de actorii Teatrului Botoşani, urmată de cântece, dansuri medievale şi salve de tun.

Duminică, serbările vor continua cu alte manifestări cu specific medieval, precum şi cu concerte susţinute de Radu Ciordaş, Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Adrian Ivanitchi, Nicu Alifantis. Totodată, organizatorii promit în fiecare dintre cele trei seri ale festivalului un spectacol de lumini oferit prin jocul de artificii de la Cetate.


Sursa: Ziarul Lumina

1 Response to Serbări medievale în cetatea Neamţ

  1. Anonim Says:
  2. HALAL ORGANIZARE FACUTA DE CONSILUIL JUDETEAN NEAMT ....IN FRUNTE CU DOMNUL VASILE PRUTEANU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DACA ORGANIZA PRIMARU DE LA TARGU NEAMT ARNAUTU...ORGANIZAREA ERA MULT MAI POLITICOASA FATA DE OMUL DE RAND..!!!

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare