Content feed Comments Feed

ATOR Iaşi s-a relansat prin organizarea unei săptămâni de film

Publicat de Mihai (admin) marți, 27 aprilie 2010

La Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a debutat, marţi, Săptămâna Filmului ATOR. Activitatea are loc în contextul reînfiinţării, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din Iaşi.

Tinerii de la mai multe colegii sau licee din Iaşi au participat, în urmă cu două zile, la prima proiecţie cinematografică din cadrul Săptămânii Filmului ATOR. La finalul filmului "Day Light" (regizor Rob Cohen), protos. Nicodim Petre, secretar la Cancelaria eparhială a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, i-a provocat pe tineri la o discuţie cu privire la semnificaţiile şi învăţăturile care se desprind din producţia vizionată. "Dorim ca prin organizarea acestei activităţi să promovăm ATOR-ul. În această perioadă se desfăşoară Săptămâna Filmului ATOR care îşi propune să îi ajute pe tineri să îşi descopere modele prin mijloace accesibile lor şi plăcute în acelaşi timp.

Filmele sunt alese gradat, urmează un film de deschidere, care să capteze atenţia. Treptat, treptat, coborâm în adâncurile pesoanelor prin propunerea filmelor "Ostrov" şi "12", urmând ca spre final, iarăşi, să fie un film de relaxare pentru a-i scoate din nou la lumină pe spectatori", a spus Ioan Puiu, vicepreşedintele ATOR Iaşi.

Activităţi multiple ale ATOR la Biserica Vovidenia

În organizarea Săptămânii Filmului ATOR s-au implicat voluntarii asociaţiei (actuali sau foşti membri ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români, studenţi la diferite facultăţi din Iaşi) şi profesorii de Religie din Iaşi. "Am căutat să încercăm să-i ajutăm pe elevi să se apropie de Hristos şi să-i pregătim pentru activităţile frumoase pe care le desfăşoară şi ASCOR-ul", a mai adăugat Ioan Puiu.

ATOR Iaşi a fost înfiinţată în anul 2001 cu binecuvântarea PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, fiind unica asociaţie de acest gen din ţară. În luna noiembrie 2009 a fost reactivată şi doreşte să-i ajute pe tineri să se împrietenească între ei, scopul final fiind acela ca adolescenţii să-L cunoască şi să se împrietenească cu Hristos. "Ne bucurăm de susţinerea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, care ne-a dat binecuvântarea să desfăşurăm activităţi la Biserica Vovidenia din Iaşi. Aici se organizează săptămânal întâlniri cu elevii tuturor liceelor în care noi avem activitate", ne-a mai spus Ioan Puiu. Marţi, 4 mai, la ora 17:00, după slujba Paraclisului Maicii Domnului, la Biserica Vovidenia din Iaşi IPS Teofan va ţine un cuvânt "Despre încredere", încercând să răspundă întrebărilor tinerilor. "IPS Teofan îşi doreşte ca tinerii să se apropie mai mult de Hristos. De aceea va veni în mijlocul nostru, astfel încât să ne împărtăşească din gândurile sale concrete vizavi de activităţile pe care le desfăşurăm", a spus în încheiere Ioan Puiu.

1 Response to ATOR Iaşi s-a relansat prin organizarea unei săptămâni de film

  1. Anonim Says:
  2. "Treptat, treptat, coborâm în adâncurile pesoanelor prin propunerea filmelor "Ostrov" şi "12", urmând ca spre final, iarăşi, să fie un film de relaxare pentru a-i scoate din nou la lumină pe spectatori", a spus Ioan Puiu" oamenii din sala s-au uitat la filme sau au fost hipnotizati? exprimarea jenibila ma duce cu gindul mai degraba la experimentul Pidesti decit la saptamana de film.
    Tov Ioan Puiu ar trebui sa ceara lamuriri suplimentare de la consilierul prezidential cu flacara violet. Poate data viitoare nu va fi chiar pe fata :).

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare