Content feed Comments Feed

Portia de sanatate: Beneficiile roadelor de toamna!

Publicat de Mihai (admin) vineri, 9 octombrie 2009

Cu siguranta ti-a fost dor de placinta cu dovleac aburinda, de ridichiile negre savurate cu branza proaspata sau de corcodusele copilariei. Dar a venit toamna, iar toate aceste bunatati s-au intors la noi. Hai sa-ti spun ce proprietati au aceste delicioase roade:

Ardeiul gras
Savureaza ardei grasi pentru o imunitate de fier. Acesta este bogat in vitamina C, dar are si carotinoide care protejeaza celulele de maladii si cancer. Mananca-l cu incredere ori de cate ori ai ocazia si vei avea si un par frumos.
Prunele
Poate cel mai bun leac pentru digestie din cate exista! Prunele sunt bogate in fibre si au un efect detoxifiant foarte puternic. Mananca-le intre mese, ca mici gustari, si vei reusi sa ai silueta ideala, dar vei scapa si de suparatoarele probleme de stomac.

Strugurii
Toamna fara struguri nu e toamna. Culesul de vie in sine este o terapie placuta contra oricaruit tip de astenie, dar oare stii ca acel mic bob de strugure este miraculos pentru organism? Stiai ca sucul de struguri este denumit si laptele vegetarian? Mananca struguri pentru a avea un corp pur si sanatos.

Merele
Vitaminele C, B1, B2 si A se simt ca la ele acasa in mar. Probabil ca nu stiai ca un simplu mar combate astenia fizica si intelectuala, surmenajul, sedentarismul, obezitatea, reumatismul, inflamatiile intestinale, starile febrile, insomnia si nervozitatea! Acum intelegi de ce marul e de nelipsit?

Ridichiile negre
Sunt pline de calciu si magneziu! Un meniu in care se includ si ridichiile negre, de toamna, te scapa de indigestii, de problemele de bila si acciditatea din stomac. Aceste roade sunt un leac natural pentru pietrele la rinichi si problemelor de fiere.

Dovleacul
Aceasta leguma are proprietati nebanuite: e bogat in vitamina A si seleniu, el creste potenta barbatilor si functioneaza ca un antitermic pentru cei suferinzi de raceli. Mananca dovleac din belsug in toamna aceasta pentru a avea un corp tonic si rezistent.

0 Responses to Portia de sanatate: Beneficiile roadelor de toamna!

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare