Content feed Comments Feed

Dan Negru nu înţelege utilitatea numeroaselor materii cu care sunt bătuţi la cap elevii şi susţine că aceştia îşi irosesc neuronii, încercând să asimileze informaţii care nu le vor fi de folos pe parcursul vieţii.

Prezentatorul TV este de părere că instituţiile de învăţământ trebuie să pună mai mult accent pe religie, deoarece aceasta are mare influenţă asupra oamenilor.

„Adolescenţa mea a fost marcată de o profesoară de matematică zbir care avea un singur scop, să ne înveţe cum stă treaba cu tabelul valorilor sinus şi cosinus. Bacovia avea dreptate când a spus "liceu, cimitir al tinereţii mele". Cred că religia în şcoli trebuie să fie o materie obligatorie pentru că eu cred că pildele lui Iisus sunt mult mai interesante, mai importante, fac omul mai frumos decât cosinusurile pe care nu le mai întâlneşti niciodată în viaţă. La întâlnirea de 10 de ani de la terminarea liceului i-am întrebat pe foştii mei colegi dacă le-a folosit vreodată tabelul ală nenorocit de cosinusuri şi sinusuri. Niciodată, niciunuia! Neuroni irosiţi. Ce e mai ruşinos în viaţă, chiar ateu fiind? Să nu ştii cine a fost Pilat din Pont sau să nu ştii valoarea lui cosinus de ...(cât o fi el...)? Religia construieşte oameni frumoşi. O face de 2000 de ani. Trigonometria n-o face. Eventual ea poate construi doar versuri frumoase", scrie Dan Negru pe blogul personal.

1 Response to Dan Negru: "Religia construieşte oameni frumoşi şi trebuie să fie materie obligatorie"

  1. Anonim Says:
  2. pentru ca religia vorbeste cu adevarat de Omul frumos, Iisus Hristos,spre care si noi trebuie sa tindem

     

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare